Кава брейк

08.01.18 21:45

04-ff-coffee_120-ab

Кава це культовий напій. За популярністю кава може зрівнятися хіба що тільки з чаєм. За різними даними щодня на планеті випивається три з половиною мільярда чашок кави. Матеріалу про каву написано дуже багато. Розписані всі корисні властивості цього напою. Є роботи, що показують залежність між частотою прийому кави і поширеністю багатьох видів раку, в тому числі раку товстого кишечника, прямої кишки, раку матки і, що особливо важливо, раку печінки, зокрема, так званого печінково-клітинного або гепатоцелюлярного раку, який по поширеності, наприклад в Америці, нахабно виходить на друге місце. Каву ми п'ємо часто, навіть тоді, коли її пити і не треба. Ось про неї, про каву, можна і поговорити.

Відразу ж потрібно сказати, що ковбаса від ковбаси різниться. І тут потрібно відразу обмовитися, що якщо це кава звичайна, не органічна кава, то вона буде знижувати рН, що не дуже добре, і до того ж така кава може містити пестициди.

Хороша новина в тому, що є багато публікацій про суперкаву, яку можна рекомендувати всім без особливих обмежень (за винятком вагітних жінок і тим, у кого на каву стійка алергія). Більш того, цей напій не дає ніяких побічних ефектів звичайної кави і не тільки підсилює його згадані вище позитивні властивості, але і додає ще цілий асортимент нових, дуже корисних властивостей.

Я розумію, що багато хто не може віднести себе до великих цінителей і знавців цього напою, але думаю, буде цікавим дізнатися, що за чутками інтелектуальна еліта силіконової долини тільки його і п'є. У каві цій немає ні краплі молока, ні грама цукру. Деякі дослідники пишуть, що кава з молоком, вершками і цукром практично повністю позбавляється всіх його корисних якостей.

Отже, які дії перетворюють каву в абсолютно новий суперпродукт?

Така кава містить три основні компоненти. Основа, зрозуміло кави, два інших - MCT OIL і вершкове масло. Але тут головне - деталі. Перш за все - кава. Будь-яка кава не годиться. Потрібні органічні, не сильно прожарені боби. На цей рахунок є багато рекомендацій. Одна з кращих, не тільки на мій суб'єктивний погляд, але і, підтверджена багаторазовим тестуванням, є кава Premier Quality Coffee Beans From Costa Rica, а ось сайт, де її можна придбати. Я думаю є  і інші сайти.

https://www.amazon.com/Premier-Coffee-Organic-Gently-Roasted/dp/B01MS0FSD2/ref=sr_1_fkmr2_2_a_it?ie=UTF8&qid=1497386741&sr=8-2-fkmr2&keywords=Primer+research+lab+coffee

Чому так дорого, 29 доларів за пакет? На схилах гір Коста Ріки розташовані кавові плантації з незліченними кавовими кущами. Приголомшливо красиво. Але ось що цікаво. Кущі розташовуються стрункими рядами, віддаленими один від одного на два - три метри і при такій буйній рослинності між рядами кущів ніякої трави. Між кущами нічого не росте. Але на деяких ділянках трави повнісінько. Іноді трапляються дуже навіть зарослі травою ділянки.

Чому така різниця? Можна подумати, що траву прибирають, захищаючись від змій, яких там не злічити і всі ці тварюки одна отруйніша за іншу. І це також. Але головна причина - для спрощення процесу. Пестицидів не шкодують. Там же, де трава росте, пестициди не застосовуються.

Така безпестицидна технологія забирає набагато більше часу і сил, але і кава там інша навіть за смаком, не кажучи вже про те, що ця кава не знижує рН, містить помітно менше кофеїну і не забруднює Вас пестицидами, які, вже точно, ні для кого не подарунок.

Другий компонент суперкофе - MCT OIL. Це абсолютно чудовий продукт, який потрапляючи в організм, ніколи не переходить в жир, а прямо трансформується печінкою в енергетичні молекули - так звані кетонові тіла, альтернативне глюкозі джерело енергії, доступне тільки для здорових клітин. До того ж, у порівнянні з глюкозою його спалювання киснем в мітохондріях пов'язане з відчутно меншим виділенням «побічних продуктів» - вільних радикалів.

Останній інгредієнт цього кавового коктейлю, органічне, отримане від корови, що пасеться на вільних луках, вершкове масло. Здавалося б - навіщо?

Звісно є дуже ймовірним, що винахідники цього напою, перебираючи можливі варіанти компонентів, зупинилися на вершковому маслі в першу чергу виходячи зі смакових переваг. Дійсно, добавка масла надає напою абсолютно неповторний смак. Капучино, може й ні, але щось дуже симпатичне і несподіване. Чому саме масло. Часи, коли нам пропонували замість масла маргарин, пішли в минуле. Всі вже прекрасно інформовані про руйнівну для здоров'я дію гідрогенізованих жирів, які разом з трансжирами і цукром були основною причиною збільшення поширеності (починаючи з кінця сорокових років минулого століття) онкологічних та інших дегенеративних захворювань. У 2003 році в Данії офіційно заборонили зміст трансжирних кислот понад 2% від загальної кількості жиру в продукті.

Масло це корисний, якщо їм не зловживати, продукт. Крім насичених, абсолютно нам необхідних жирних кислот, які ніяк не можуть погіршити рівень холестерину, вершкове масло в досить помітних кількостях містить і ненасичені омега 3,6 кислоти, причому в ідеальному для нас співвідношенні 1/1. Особливо корисною є кислота, яку здавалося б усіма силами потрібно було б уникати, оскільки кислота CLA (conjugated linoleic acid) - сполучена лінолева кислота - і є "трансжиром".

Але, одна справа "трансжири", виробництво яких з таким успіхом освоїла харчова індустрія шляхом часткової гідрогенезаціі рослинних масел або ті трансжири, які утворюються коли ми, наприклад, смажимо м'ясо з жиром, а зовсім інше, коли цей процес відбувається в результаті ферментації, як у випадку з вершковим маслом, і, коли утворюються комплексні молекули.

Сполучена лінолева кислота не тільки блокує розвиток ракового процесу на всіх його стадіях (ініціація, стимулювання і метастазування), але і ефективно знижує "поганий" холестерин, запобігає втраті кісткової маси, розвитку атеросклерозу і багато іншого.

Ось і підійшли до «чарівного рецепту». Нічого складного. Готуємо каву будь-яким зручним для вас способом з розрахунку на 300 мл води дві чайні ложки тонко змелених зерен. Розміщуємо в блендер одну столову ложку МСТ масла і близько 5 г вершкового масла. Туди ж наливаємо каву. Включаємо блендер і через півхвилини все готово. Смачного.

Поки Ви п'єте цей чудовий напій, спробую коротко підсумувати те, що Ви будете отримувати, випиваючи, скажімо, три чашки в день такої кави. Перш за все масу калорій, які при цьому не переходять в жир, джерело чистої енергії для здорових клітин і якими ракові клітини скористатися не зможуть.

Необхідні нам насичені жирні кислоти, ненасичені омега-3,6 в ідеальному співвідношенні і чудову в усіх відношеннях сполучена лінолева кислота

Це все ви отримуєте від супутніх компонентів. А що дає саме кава крім згаданої на початку антиракової дії. Судячи з результатів тривалого дослідження за участю більше двох мільйонів дорослих людей найбільшим благонабувачем від регулярного споживання кави є печінка. Не тільки значно падає ймовірність захворіти на рак печінки, але також цирозом і різними формами гепатиту. Не кажучи вже про діабет другого типу або хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Смачного.

За матеріалами статті montreal15 з Livejournal


Ефективне лікування алкоголізму

Кодування. Еспераль. Виведення із запою.

Психотерапевтичне лікування. Підтримання в ремісії

Черкаси. Черкаська область

096-966-7318; (0472) 560076



Понравилось? Поделись интересным материалом с друзьями!