Мой блог

Вороги стрункої фігури

07.10.14 20:33

кот воришка_RS Харчові компанії, включаючи холдинг Philip Morris, вивчають процеси отримання задоволення від їжі, змушуючи нас купувати і з'їдати більше.

Шкідливий не тільки фастфуд

Поява у середині минулого століття товарів тривалого зберігання змінило не тільки структуру торгівлі і сприяло появі величезної кількості супермаркетів, але й змінило  набори харчових продуктів для їжи. Люди люблять те, що смачно і дешево, тоді як користь важлива далеко не всім.

Битва за кращий смак

Для виробництва смаку, який купуватимуть максимально часто, компанія Cadbury під час розробки нової газованої Doctor Pepper Vanila Chery протестувала 3904 різних зразка. Компанія намагалась визначити смак, який найбільше подобається споживачам.

Зразки тестувалися на яскравість смаків, колір напою (споживачі віддають перевагу більш темному) і рівень цукру. Причому харчові фахівці вже давно знають, який саме рівень цукру найбільше подобається людям.

Завдяки Говарду Московіц (Howard Moskowitz) в 1970-х роках харчова галузь ввела новий термін - «точка насолоди» (англ: bliss point), що позначає специфічну реакцію організму на речовину, яка визиває найвищу насолоду і в хімічному плані мало чим відрізняється від кокаїну.

Дітям найбільше подобаються продукти, які на 25-40% складаються з цукру. Дорослим - на 12-15%. При меншому ступені солодкості продукт здається несмачним, при більшій - нудотним. Аналогічна ситуація з сіллю і харчовим жиром: їх оптимальний рівень давно визначений.

Секрети харчових технологій

Більшу частину спонтанних покупок газувань, чіпсів та інших продуктів, що з'їдаються на ходу, людина робить зовсім не від голоду - організму знову і знову хочеться випробувати насолоду від вивіреного сотнями досліджень рівня цукру, жиру і солі.

Цукор додається і в сухі сніданки (деякі складаються з нього на 50%), і в готові соуси, і в заморожену їжу. З жиром ситуація аналогічна - найчастіше він додається як для збільшення терміну придатності продуктів, так і для створення приємного відчуття в роті.

Корисно або смачно?

Дослідження показують, що калорії солодких газованих напоїв просто відключають механізми захисту від переїдання. Отримуючи задоволення від стимулювання мозку цукром, людина отримує і величезну кількість калорій.

Людей, які випивають по кілька банок коли на день, компанія Coca-Cola не називає залежними, вона називає їх "heavy user". Оскільки саме на таких споживачів припадає до 80% продажів компанії з комерційних міркувань говорити про шкоду не прийнято.

Знежирені продукти

Помітивши зростання побоювань населення через велику кількість тваринних жирів в продуктах, виробники змінили рецептури, і часто просто замінюють один «шкідливий» інгредієнт іншим. Знежирені продукти швидше псуються і для збільшення терміну їх зберігання додаються цукор і сіль.

Величезна кількість жиру, що залишається в результаті процесу знежирення молока, йде на виробництво харчового сиру, виготовлення «більш сирних» заморожених продуктів (покупцям вони подобаються більше) і фастфуду.

Marlboro зі смаком Häagen-Dazs

Ще в 1985 році найбільший тютюновий концерн Philip Morris (марки L & M, Marlboro, Chesterfield, Parliament та інші) придбав харчові компанії Kraft і General Foods, що випускають сотні продуктів - Häagen-Dazs, Cheerios, Maxwell House, Kool-Aid, Lacta , Carte Noire, Milka.

Цілком імовірно, що лобісти продукції холдингу, що захищають право кожного громадянина палити до самої смерті, пішли на все, щоб обмежити обговорення шкоди жиру і цукру та небезпеки продуктів, що продаються в готовому до споживання вигляді.

За матеріалами http://fitseven.ru/

Эффективное лечение алкоголизма.

Черкассы. Черкасская область

Консультации. Кодирование. Эспераль.

Выведение из запоя. Психотерапия.

096-966-73-18; 063-370-86-00

 

Стратегія позбавлення від зайвої ваги

26.09.14 11:50
Сайт_flexibilityЕфективне лікування алкоголізму.  Черкаси. Черкаська область.
Кодування.Еспераль.Виведення із запою.
063-370-86-00; 096-966-73-18


1. Полюбіть тривалі  пробіжки
Займаючись бігом, їздою на велосипеді або будь-яким іншим кардіо, пам'ятайте про те, що для спалювання жиру тривалість тренування важливіше, ніж її інтенсивність - сорок хвилин повільного бігу спалять більше калорій, ніж десять хвилин швидкого.
Якщо ваш соматотип - ендоморф, і ви схильні до повноти, то вам доведеться полюбити пробіжки 2-3 рази на тиждень, включаючи періодичні тренування на порожній шлунок. Тільки таким чином ви не дасте організму мінімізувати процеси жиросжигания.

2. Або худніть, або набирайте м'язи

Ставте перед собою лише одну мету - або схуднути, або наростити м'язову масу. Генетика більшості людей не дозволяє об'єднати два цих процесу. Намагаючись «переплавити жир в м'язи» ви не отримаєте ні рельєфу, ні мускулатури.

Оскільки тренування для росту м'язів вимагає одного механізму роботи організму, а тренування на жироспалювання - іншого, не рекомендується такі тренування поєднувати. Або розділіть дні на «кардіо» і «силові», або займайтеся вранці і ввечері.

3. Правильно вибирайте вправи
Важливо пам'ятати про те, що ніяких спеціальних вправ для схуднення не існує. Вправи діляться на базові, що залучають у роботу відразу кілька великих м'язових груп,  і ізольовані, що залучають у роботу лише одну групу.
Присідання, жим лежачи та інші базові вправи змушують працювати все тіло, а махи ногами в сторону - лише м'язи сідниці. Щоб схуднути, вам необхідні вправи, що витрачають велику кількість калорій за рахунок включення в роботу відразу декількох м'язів.

4. Забудьте правило «15 повторів на рельєф»
Думка про те, що 12-15 повторень  вправи працюють на рельєф є вірною тільки для підтягнутих спортсменів (від такого тренінгу їх м'язи стають ще більш «сухими»). Для людей з надмірною вагою воно є безглуздим.
Силові тренування дійсно можуть змусити організм використовувати жир як енергію, але виключно в процесах відновлення, а не під час самого тренування. Якщо ви хочете спалити жир, то перш за все вам потрібно тренуватися активно.

5. Намагайтеся менше їсти
Жир для організму є засобом страховки, і витрачати цей жир організм починає виключно тоді, коли він витрачає більше енергії, ніж споживає з їжею. Не потрібно намагатися знайти «чудо-дієту» або схему харчування. Потрібно просто менше їсти.
Однак це зовсім не означає, що ви повинні істотно скорочувати калорії, намагаючись позбутися від жиру швидше. Пам'ятайте про те, що якщо калорійність харчування нижче нормальної на 20%, організм включає механізми захисту, і перестає спалювати жир.

6. Не сподівайтеся на жироспалювачі
Якщо ви не дотримуєтеся дієти, ніякі спортивні добавки не допоможуть вам схуднути - ні жироспалювачі,  ні L-карнітин,  ні термогеники,  ні блокатори калорій. Ці добавки лише здатні посилити загальний ефект правильної дієти і регулярних кардіотренувань.
Крім цього, жіросжігателі зазвичай підвищують артеріальний тиск, і можуть бути небезпечні для людей з  гіпертонією. Пам'ятайте про те, що нормалізація харчування і відмова від «порожніх калорій» набагато ефективніше, ніж пошук чарівної таблетки для схуднення.

7.  Виберіть свою стратегію схуднення
Підсумкова стратегія тренувань і харчування для схуднення буде залежати насамперед від того, як багато жиру ви хочете втратити. Очевидно, що позбавлення від випираючого живота і боротьба за нижні кубики вимагають абсолютно різних підходів і зусиль.
Крім цього, якщо ви просто хочете «прибрати боки» - не сподівайтеся на те, що для цього існує спеціальний підхід. Оскільки організм зазвичай позбавляється від жиру в області живота і талії в останню чергу, вам доведеться схуднути в цілому.

За матеріалами http://fitseven.ru/

 

Як ефективно уникати набору зайвої ваги?

24.09.14 22:34

бутерброд 1. Шоколад - найгірший перекус

Намагайтеся їсти кожні три години і не пропускати прийоми їжі, оскільки голодні перерви провокують з'їдати набагато більше необхідного. Якщо ж ви все таки не можете повноцінно поїсти, уникайте вуглеводних снеків - шматочок сиру вгамує голод краще.

Не зберігайте шоколад та інші солодощі на робочому місці або на обідньому столі вдома. Великий шанс того, що автоматично розкривши упаковку щоб «з'їсти маленький шматочок», ви навіть не помітите, як додасте до денного споживанню зайві 500 калорій.

2. Як їсти менше?

Дослідження дієтологів показують, що насичення від їжі приходить через 15-20 хвилин, тоді як середній прийом їжі триває близько 3-7 хвилин. Пам'ятайте, що якщо ви їсте занадто швидко, ви без сумніву ризикуєте з'їсти більше необхідного.

Крім цього враховуйте, що стакан теплої води, випитий до прийому їжі, є одним з найпростіших способів наїдатися швидше, і, відповідно, споживати менше калорій - вода просто заповнить шлунок, посилаючи сигнал про насичення швидше.

3. Не відволікайтеся від їжі

Споживаючи їжу за переглядом телевізора або читанням хроніки Facebook, ви ризикуєте з'їсти набагато більше необхідного. Вашу увагу має бути сконцентровано безпосередньо на їжі та її кількості, інакше вам загрожує переїдання.

Також намагайтеся не говорити за їжею, оскільки під час розмови ви легко можете втратити контроль над тим, скільки їжі ви кладете в рот - в підсумку ви автоматично поглинати їжу, не замислюючись над тим, голодні ви, або вже давно наситилися.

4. Чи варто починати вечерю з вина?

Найкраще починати прийом їжі з м'яса або іншого джерела протеїнів і жирів, оскільки такий спосіб дозволить організму більш чітко визначити межу насичення. При цьому пам'ятайте, що почавши вечерю зі солодкого, ви лише відстрочите вищезгадане насичення.

Найгіршим же початком вечері є келих вина, оскільки міститься в ньому алкоголь стимулює апетит і знижує відчуття контролю за їжею. Також треба помятати, що розмови про користь алкоголю просто міф.

5. Уникайте «економних» упаковок продуктів

Якщо ви захотіли поласувати солодощами, або не можете втриматися від бажання випити Кока-коли, не купуйте великих упаковок цих продуктів - почавши «економну» максі-пачку M & M's, ви не помітите, як з'їсте всі такі маленькі і смачні цукерки.

Це правило стосується і загального споживання їжі, оскільки наявність продукту в великій кількості однозначно провокує те, що ви з'їдаєте більше необхідного. Намагайтеся відміряти рівно стільки їжі, скільки вам потрібно для насичення.

6. Ви знаєте про підсилювачі смаку?

Напевно ви чули про підсилювач смаку глютамат натрію, речовину, що стимулює смакові рецептори язика і робить їжу смачнішою, і ймовірно ви навіть вивчаєте склад продуктів на предмет наявності цього харчового наркотику.

Але мало хто знає, що глютомат натрію може міститися в різних сумішах спецій, не кажучи вже про те, що мережі швидкого харчування і навіть звичайні ресторани з задоволенням використовують його для поліпшення смакових якостей продуктів, змушуючи вас з'їдати більше.

7. Ведіть щоденник харчування

Очевидно, що ідеальним методом визначення споживаних за добу калорій є їх математичний підрахунок. Однак якщо ви з якихось причин не хочете його вести, намагайтеся хоча б записувати список продуктів, що з'їдаються вами протягом дня.

Виявивши в цьому списку «випадкові» три плитки шоколаду, вам буде дійсно ніяково, і наступного разу у вас буде зайвий мотив відмовитися від безглуздих і абсолютно непотрібних калорій. Пам'ятайте, що набирати жир простіше, ніж його потім спалювати.

Більшість випадків переїдання пов'язано з відсутністю контролю як безпосередньо над процесом споживання їжі, так і над кількістю цієї їжі. Найпростіший спосіб стежити за калоріями - споживати їх усвідомлено.

За матеріалами http://fitseven.ru

 


Страница 30 из 35