Можливо, що цукор руйнує мозок

14.11.17 18:45

Sugar_ Дослідники під керівництвом Джона Пані та Клаудіо Грассі довели, що дієта з низьким вмістом калорій збільшує кількість стовбурових клітин в головному мозку, що веде до покращення пам'яті і здатності до навчання.

Згідно з результатами дослідження, проведеного в Католицькому університеті Святого Серця і опублікованого в журналі «Cell Reports», надлишок цукру завдає шкоди мозку. А саме - зупиняє процес відтворення стовбурових клітин гіпокампу - області головного мозку, яка відповідає, перш за все, за пам'ять.

Ці клітини мають вирішальне значення для функцій навчання і пам'яті.

Нервові стволові клітини необхідні для підтримки функцій мозку протягом часу, а якщо їх мало або вони погано функціонують, то вносять свій внесок у зниження когнітивних функцій у літніх людей.

Дослідження показує, що надлишок глюкози в головному мозку (як, наприклад, в разі цукрового діабету) ставить під загрозу функцію цих клітин, що знижує їх здатність до розмноження.

Надлишок цукру спалює запаси клітин, які допомагають мозку виробляти нові нейрони.

Таким чином, ми боїмося, що ті, хто споживає занадто багато цукру, отримують меншу нейронну регенерацію з наступним негативним впливом на когнітивні функції.

Крім того, в ході експерименту дослідники спостерігали за мишами протягом чотирьох тижнів і побачили, що нервові стовбурні клітини мишей при низькокалорійної дієти розмножуються набагато ефективніше.

Таким чином, дослідження показує, що погане харчування і велика кількість споживаного цукру, кількість якого ми часто навіть не помічаємо (він знаходиться в солодощах, газованих напоях, в фаст-фуді), погіршують когнітивні функції нашого мозку.


Эффективное лечение алкоголизма

Черкассы. Черкасская область

Кодирование. Выведение из запоя

Эспераль. Антиалкогольные препараты длительного действия

Психотерапия. Гипноз

096-066-7318; (0472)560076



Понравилось? Поделись интересным материалом с друзьями!